Ana Sayfa Arama Galeri Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Sosyal Medya

Amasya’da Kırmızı Altın Hasadı Başladı: Tarlada Kilosu 5 TL

Amasya’da kırmızı altın hasadı başladı! Tarlada kilo fiyatı 5 TL, lezzet dolu bu meyveyi kaçırmayın. Detaylar ve güncel gelişmeler için tıklayın.

Amasya'da kırmızı altın hasadı başladı! Tarlada kilo fiyatı 5 TL,

Amasya’da Soğan Üretimi ve Piyasa Durumu

Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri olan Amasya, özellikle soğan üretiminde ikinci sırada yer almaktadır. Bu yıl, yaklaşık 500 bin ton civarında soğan hasadı beklenmektedir. Amasya’da uzun yıllardır ‘kırmızı altın’ olarak anılan ve bölgenin en çok tercih edilen sebzelerinden biri olan soğan, tarladan çıkış fiyatıyla da dikkat çekmektedir.

Yurt Dışına Yönelik İhracat ve Fiyatlar

Üreticiler, erkenci soğanların Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa ülkelerine ihracatını gerçekleştiriyor. Oğuz Çelik, yaptığı açıklamada: “Amasya’da bu yıl soğan bol ve kaliteli. Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Romanya, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerden toplamda bin tondan fazla ihracat gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Üretim Kalitesi ve Fiyatlar

Soğanın kalitesine güvenen üreticiler, tarlada kilogram fiyatını 5 TL seviyesinde tutuyor. Oluz Köyü Muhtarı Sami Baş ise, “Şu an soğanın fiyatı 5 TL’den satılıyor. Türkiye’nin en kaliteli ve en tatlı soğanını yetiştiriyoruz. Elma kadar lezzetli olan bu soğan, tarlaya girenin yeme isteği geliyor” şeklinde sözlerine yer verdi.

Verimlilik ve Tarımsal Destekler

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, bölgedeki toplam 90 bin dekar alanda yetiştirilen soğanların toplam üretiminin 500 bin ton civarında olmasını beklediklerini belirtti. Hasat sırasında, çiftçiler ve tarım işçileri yoğun çalışma temposu içindedir. Vali Önder Bakan da, çiftçilere ve tarım çalışanlarına bol kazançlar dilediği ziyaretinde, bölgedeki tarımsal faaliyetleri yakından takip etti.

İlgi ve Katılımlar

Ziyarette, İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin de bulunarak, üretim süreçleri ve destekler hakkında bilgiler verdi.